Bestämt mig!

mkt tankar just nu!
Men en sak som är säkert är att jag en dag ska se ut så här igen
Detta är mitt mål.
När jag kommer hem blir det hård träning. kunde jag se ut så här efter Izac så ska jag kunna göra det efter minella oxå=)
jag vet att jag kommer må så mkt bättre att ha tillbaka min kropp som jag en gång hade. Visst det kan synas lite att man fått barn men man ska kunna vara stolt för den man är oxå och det kommer ajg en dag att göra.
Med träning, och prommenader så kommer jag nå detta mål.
Detta är bara ett av mina mål, jag har bestämt mig för att inte vara blödig längre, jag ska vara den tjejen som inte tar skit utan vågar ta en fait utan att vara rädd att mina tårar ska börja rinna.. Nä nu är set slut med madde känslig. jag ska tuffa till mig ni och ingen ska någonsin sätta sig på mig!

Får se hur långt jag kommer med det men jag ska göras allt för att må mina mål!

Ska jag skatta eller gråta.....

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta!

Gårdagen var helt underbar. Allt gick hur bra som hälst med minella hon hade gott upp jätte bra i vikt och mådde jätte bra. vikten låg på 2290g Mini fick träffa Moster och Mormor för fösta gången. Det var så mysigt tyckte minella när hon låg och myste i mormors och mosters famn!
<3
Ser ganska stolt ut. Hon kunde inte riktigt förstå att hon var så liten..
 
Myser med moster.. Minella njöt så mkt så han inte ens orkade titta upp på dom=)


Sen efter det så fikade jag en en väldigt god vän och bara umgicks. Iband behöver man ha en vän som finns där för en.
Sen på kvällen var det något som hände. Från ingenstans började Minella gå ner massa i seterationen. Med tårar i halsen fick jag gå in med minella på avdelningen igen. Det ända jag tänkte på att en natt till utan Minella. Nu när jag äntlogen får ha henne hos mig så kommer bakslaget. Jag har blivigt så fruktansvärt känslig när det gäller det här, Jag vet så mkt väl att det kan komma bakslag och att det behöver betyda något men ändp rinner tårarna. Orkar inte ha det så här, Jag måste fan ta och ändra mig jag inte vara så jävla blödig! Nu känns resan ännu längre bort, jag är bara så fruktansvärt rädd att förlora någon av mina barn, varje dag när det händer något så kommer tårarna och räddslan kommer smygande. jag vet att hon är en kämpe men räddslan finns där ändå!
Iaf minella fick vara på avdelningen i natt för att dom skulle kunna ha uppsikt över henne eftersom hon krävde över 30% syrgas..och som läkarna sa om hon kräver mer än30% syrgas skulle hon in på avdelningen för annas kunde jag förvärra hennes tillstånd. Så klart som fan så gick jag in med henne, jag vill inte ha på mitt samvete att jag gjort henne sämre..
Men frågan är varför hon helt plötsligt blev dålig, Ingen kan ge mig dom svaren inte ens sjuksköterskona, man står i ett universum utan svar, man känner sig så maklös när hon bara ligger där och inte ens orkar något..

ja mina tankar bara flyger i huvudet.
men jag hoppas på att få ta in henne här i dag igen så jag får mysa med minella ...

Vet inte om jag ska skratta eller gråta längre!
 
Skriver senare!

Take care/
madde

Hmm!

Ja dagen har varit upp och ner vänt Minella har iaf gott upp i vikt idag. Idag vägen hon 2262gram och var 45,5 lång=) det var något riktigt Posetivf att hon sköter vikten och längdendet hade läkarna inget att gnälla på utan det var andra saker läkarna gör en tokig på!
, Ena läkaren vill skicka hem oss med syrgas och den andra läkaren vägrar skicka hem oss med syrgas.Och att sen att ena läkaren ville sätta minella i Cpapen igen men det stred Sara i mot, Hon köpte inte att dom ville göra det. Hon har tio års erfarenhet av BPD barn och gav sig inte utan körde över läkarna uttligare en gång, Problemet med dagens läkare är att dom går inte efter pasienten utan bara av studier som dom läser... men men Ni som inte vet var Bpd barn är Kommer en kort sammanfattning!

(Bronkopulmonell dysplasi) BPD orsakas vanligen av långvarig respiratorbehandling. Det är betydligt vanligare hos det mest underburna barnen, födda före vecka 28. Dessa barn behöver vanligen lång CPAP-behandling och därefter extra syre via grimma. Det kan bli så att barnet går hem med syrgasbehandling. Barnet kan mycket väl tillfriskna med tiden då ny lungvävnad fortsätter att bildas tills barnet är i 6-årsåldern. detta har minella!


 Men min älskade lilla dotter tålde väl inte vad ena läkaren sa, För på något konstigt sätt så har min älskling nu legat utan grimma i tre timmar i sträck utan att larma=) För mig är det glädje. Men man vågar inte hoppas på för mkt. Utan jag hoppas bara att hon snart slipper syrgasen och att vi får komma hem. I morgon blir mini två månader, tänk er jag har legar nu på sjukhuset i två månader och fjorton dagar. Det är grymt långtid, Men jag vet att jag kommer att kunna ta igen tiden sen när man kommer hem och har landat.. Då jag äntligen får vara med alla mina barn och Mysa till tusen=).. Men just nu känns allt som en evighet. Fats man glädjs åt alla framsteg hon gör, så går man med en viss Räddsla att något mera allvarligt ska hända. *Men peppar , Peppar taiträ*  En så länge ser det ljust ut..

Idag fick lilla fröken testa sin nya vagn. Hon tycktes gilla den skarpt. För efter bara en liten stund efter jag hade lagt ner henne i vagnen somnade hon som en stock och sen sov hon i två tinnar medans vi var ute och gick en liten runda

Som ni ser på bilden ser hon grymt nöjd ut=)

Juste Idag vig morgon skötsen så tog jag massa bilder på när hon ligger utan några slangar alls ingen sond och Ingen grimma=) Då för första gången kunde jag säga till mig själv att Minella ser ut som en Bebis. För det gör hon verkligen..
 
Som ni ser nu så ser hon ut som en bebis och ingen fågelunge.. En av mina vackra Prinsessor..

Tänkte lägga ut bilderna barnen när dom var Bebisar för att se om det finns några lekheter mellan dom=)



Felicia ett dygn gammal  



Izac drykt en månad gammal


Och lilla Minella två Månader gammal

Hehe kan vara roligt och se faktist=)

Mina vackra små barn
Jag älskar er så otroligt mkt.
Många gåner har jag gråtit mig till söms för saknaden efter er
jag vill och kommer aldigt acceptera att vara utan er igen

Den 20:e ska jag fixa i ordning bloggen precis som jag vill ha den. Alla barn måste juh vara med


God morgon!

Ja vart ska man börja någonstans?! har inte skrivit på ett tag nu så lite svårt att komma ihåg allt... Här går allt framåt fast med lite bakslag. Igår så fick Nella ligga i cpapen igen efter att po2 provet visade att hon inte hade vädrat ut koldioxid som finns i kroppen ordentligt, Men efter att ha legat där ett par timmat fick hon komma ut till mig igen och vad glad tösen blev, Hon tycker inte om att ligga på avdelningen inte, utan hon ska ha full kontroll vad mamma gör...Medans dom tog den sista Tinan på henne passade jag på att tvätta lite och tro mig det behövdes, Hade glömt att när man har spädbarn blir det mera tvätt som behöver tvättas heheh. Men jag klagar inte ganska skönt att tvätta på natten när ingen annan väntar på att få tvätta då kan man tvätta i godanro=)...
Igår fick minella sin egna vagn. Det blev en Emmaljunga city cross Tycker den passar parfekt för henne den är inte så stor och inte för klumpig. Nu fattas det bara lite leksaker till vagnen och sånt=)
Annas har natten varit helt underbar. Minella har själv börjat bestäma när hon ska äta och inte äta, Inatt bestämde hon att hon skulle äta kl 1 i stället för kl 2 så det var bara in på avdelningen och hämta hennes mat och ge henne den och då passade jag på att slänga upp dom sista kläderna jag hade tvättat i torktumlaren..
Sen somnade både och jag minella gott=)
 
Minella väkte mig halv 6 och var vrålhungrig. Ingeting var bra utan hon skulla ha mat på en gång, det gick inte att vänta inte,, hehe Fröken bestämd.. efter hon hade fått sin mat somnade hon så gott igen och ligger fortfarande och sover. Han vika tvätten som låg i torktumlaren så nu är allt klart=)..
Får väl se idag ocm fröken lurk gott upp i vikt igen och inte går ner mera i vikt Igår hade hon gått ner till 2228g så innan 10 får vi veta om hon gott upp igen=)
Nä nu ska jag ta mig en kom kaffe och sen mysa lite med Tösen=)

Mera kommer väl i kväll tror jag=)

Take care//Madde

Överlycklig

Äntligen=) Idag kom det beskedet jag länge har väntat på. Idag kom beslutet vi ville ha, Idag kommer jag att få vara med min dotter hela tiden, Nu efter två målet så kommer Minella få vara hos mig hela tiden, jag kommer att få sköta henne själv uatn att ha personalen vid sig hela tiden.. jag vet att man blir känslig när man väntar barn men detta är juh LÖJLIGT jag gråter som ett litet flickabarn. men jag vet inte hur man ska förklara men glädjen är överväldig. Nu äntligen ska jag få vara mamma till Henne på heltid det jag länge har väntat på och tjatat på. Hade det inte varit för Sara (En sjuksköterska) Så hade det här inte hänt på jag vet inte hur länge. men men Måste erkänna att förra gången jag låg här hade jag väldiga problem med Denna sjuksköterska fast det hade väldigt mkt med att göra så som det var med Izacs pappa, men denna gång älskar jag rent ut sakt henne, Hon är den som gjort allt detta möjlit. Jag kan inte tacka henne nog... jag ser knappt vad jag skriver för tårarna bara rinner. Fast nella ligger i grimma så får jag ha henne hos mig. jag har så svårt att smälta detta.. Om detta går bra nu så får vi åka hem med grimma, Då äntligen får jag vara med alla mina barn.. jag hoppas inte för mkt på det men inget nu kan göra min dag dålig...

 Vill passa på och sända massa kärlek till min underbara mamma som alltid funnits där för mig och mina barn.
Tack mamma för att du hjälper mig med barnen, Jag vet att dom har det bäst hos dig och jag är dig evigt tacksam för det du gör. Jag älskar dig mamma och tack för att du finna och inte har vänt mig ryggen till.. tack jag älskar dig!

UNDERBART..

'Skriver mera i kväll=)

Som ett barn på Julafton=)

Fredag,Lördagoch söndag:


Jag hade så underbar helg måste jag säga. Att bara se barnen busa och bråka och ha sin syskonkärlek så förstår man hur mkt man har saknat dom, Jag saknar till och med deras bråk med varandra jag saknar att dom gör sina hyss, Helt otroligt men sant. Men iaf Lördagen väcktes jag av att min systerson kastade en plast åsna på mig, När jag slog upp mina ögon så står min systerson med ett stort flin och säger "God morgon"
 Verkligen överlycklig att moster vaknade.. Mina barn hade redan vaknat och min äldsta dotter hade hjälpt brosan att hoppa ut sängen. så det var fullt ös medvetslöst hehe.. Men som jag skrev tidigare jag saknar verkligen det här...
men iaf 
Jag gick upp och slog på kaffe och tog min morgoncigg och sen bar det av till Jobbet. Kändes lite konstigt att komma tillbaka till jobber efter man inte har varit där på länge. men det var jävligt kul att komma tillbaka och få träffa lite annat folk en personalen på sjukhuset=) 

 Igår hade vi bara en mys dag jag och felicia, Izac och Jonathan, Barnen fick vara hemma hos mig medans mormor och moster var och jobbade. jag fick ett ryck och gjorde i ordning killarnas frisyrer


Så här blev Jonathan=)

Och så här blev min Cooling=)

men barnen kunde inte ungå cameran iaf jag var där och tog massa foton på mina älsade barn

Och så klart mina älskade älsklingar ♥



Måndag:
Idag har det varit en helt underbar dag, från början till slut.Morgonen började med att hon gott upp bra i vikt och att hon inte hade kräft någon syrgas i dag dagens vikt visade 2138g och bara det började juh toppen och sen detta, Jag trodde inte det var sant. när jag stod och skojade med en av sjuksköterskorna att jag ville gå en på en promenad med minella i den härliga kvällsolen. och av all förvåning så sa en av sköterskorna.. ja visst kan du göra det och började att plocka fram vagn och Syrgastub. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen med min lycka, utan ja!!!!  om ni hade sätt mig så hade ni säkert skickat mig till psyk  *så glad blev jag* vem vet. man jag stod inne på salen och hoppasde som ett barn på julafton i väntan på paken. Men detta var verkligen lycka. Snart två månader har jag legat här och inte har fått gått ut med minella eller bara kunnat visa upp henne men idag fick jag till och med göra det. Jag fick visa upp min lilla kämpe i camen så hennes syskon fick se henne. Min nest yngsta blev helt till sig och satt och ropade på sin lilla syster och Min stora tjej hon sa i bakrunden  och sa"mormor där har du våran lilla syster" där är hon mormor och hon lever Idag fick dom verkligen se att hon finns och att hon är levande.Idag accepterade izac att hon faktist finns. För mig var det verkligen lycka. jag vet att jag inte kan förklara känslan men för mig var den helt underbar=).Tårarna bara sprutade på mig av lycka och ja jag önska jag kunde förklara kännslan!!!..
När vi gick så tänkte man inte på någon annat än lyckan att äntligen få vara ute och gå med henne utan personal utan att vara på avdelningen. utan det var bara vi, det saknades bara Felicia och Izac så kunde min dag varit den bästa dagen i mitt liv=) men men  jag känner så mkt lycka att  bara få vara ute och gå med henne en halvtimme. den lyckan bubblar fortfarande i kroppen på mig...

Nu saknas bara felicia och Izac och att vi får komma hem då är jag hel igen!


på väg ut



Bilder från våran promenad=)
Min toppen dag=)

Myyyyssss

Idag har det varit bara helt underbart=)
Jag märker hur mkt man saknar barnen när man inte är med dom..
Tiden går så fort när man inte ser dom varje dag och Mina barn har växt så otroligt mkt nu både lägn och tal=)

Morgonen började med att jag gick upp till lilla nella och gjorde det vanliga morgon skötsen på henne. och hon sov som alltid när jag kom upp så jag stod ett tag och väntade på att hon själv skulle vakna. Men ikke då, Jag var tvungen att växka henne iaf fast det gör ont att göra det... Men men fick ta henne till skötbordet och tvätta av henne och väga henne=). Med glädje visade vågen att vi idag har spräkt 2000 gränsen.. jag blev så glad när jag såg att hon vägde 2012g och längden var 45 cm. Nu går det snabbt=)
I och med att vi hade morgon tvättning så bestämde sköterskorna att vi skulle byta sonden på samma gång och det skulle vi inte ha gjort=(
För efter hon hade varit duktig och nappat 30 så var det dax för Kofeincitrater (Som hon ska ha varje dag för att komma ihåg och andas) den var sjuksköterskona så smarta och satte i ersättningen så den var det inga problem att få i henne. Men sen kom laktolosen som är för hennes mage.. Och då hade det jag alltid är rädd för=( Hon satte den i halsen och hela hennes ansikte blev grått med blåa läppar. Ni kan nog tänka er själva hur rädd man som mamma blir så det tog ett bra tag innan hon kom igång med sin andning igen. Men m´sekunderna känder som minuter, Och jag har redan varit med om samma sak när det gällde Izac. Han satte sin ersättning i halsen men han hade inte samma tur som Nella hade. Han fick dom hjälpa igång igen men det behövdes inte med minella dom behövde bara höja syrgasen till 50 procent och efter ett tag fick vi henne att andas igen. Men man är inte så kaksig när det händer kan jag lova... Men men efter det var Nella så trött så som var tvugna att sätta en ny sond så vi kunde ge henne det sista av maten...

Visst är hon fin utan Cpapen och Sonden?


Sen kom min mamma och hämtade mig så jag fick vara med mina andra så änglar=)
Felicia var den ända som var vaken när dom hämtade mig och Felicia pratade konstant hela tiden . Hon har så mkt att berätta när hon träffar mig=) Iaf när vi kom hem vaknade små grabbarna och Izac blev så glad så tårarna rann på honom. . Då känner man sig så speciell.. Annas har dagen bara bestått av massa mys och gos med barnen=).. Ni kan inte ana hur mycket jag saknar dom när jag inte är med dom. fast nu saknar jag minella men jag måste vara med syskonen ocå. jag får inte glömma bort dom..

Men snart hoppas jag att vi får komma hem och vara en familj...

Älskar er Felicia Izac och Minella Ni är mitt ljus här på Jorden

dagen


Dagens bilder på lillskiten=)

Idag har man för det mästa sittis hos min lilla sällskaps dam.
idag har hon varit så mammig så mamma inte ens fick gå på toaletten.Hmm hur ska detta sluta.
I morse gjorde vi  morgon rutinen med tvättning och vägning, och till min förvåning så hade tösen gott upp till 1966g. Helt otroligt att hon går upp så mkt i vikt. jag jag fick reda på varför Minella går upp så snabbt ivikt. Det har med att minella får modersmjölks ersättning så barn som äter det går oftast upp i vikt snabbare än barn som ammar! Men men jag ska vara glad att hon äter iaf.. Fast fröken har varit ganska trött dom senadte dagarna efter som hon fick blod i både måndags och tisdag, och det tar väldigt mkt på hjärtat på henne så men pressar inte henne över huvudtaget utan men ser till att hon får göra allt i sin egna takt...
2 dagar kvar =) Innan jag åker hem till mina underbara barn och passar på och jobba lite. jag behöver tänka på annat och inte bara på sjukhuset.. Sjukhuset kväver mig otrolig mkt men men jag ska inte klaga igentligen hade inte  jag varit på sjukhuset kanske inte jag hade haft minella i livet nn..
Nä ska väl ta min kaffe mugg nu och gå och röka lite och vänta på att min kära mor ringer så jag får säga god natt till mina trollungar=)


RSS 2.0